SÖDRA!!

Södra Latin (min skola) har precis vunnit första delen i läroverksfejden! WOHOOO!!!
Och då undrar ni såklart vad jag snackar om. Men det finns fyra statliga skolor i Stockholm; Södra Latin, Kungsholmen, Norra Real och Östra Real. Och alla elever på de här skolorna tycker så klart att deras skola är BÄST. Vilket Södra Latin är, ofc.

Men det har alltså uppstått en kamp mellan dessa fyra skolor och varje år har vi fyra tävlingar för att avgöra vilken skola som faktiskt är bäst. För två år sen vann vi, Södra Latin, och förra året vann Östra Real. De fyra tävlingarna är: Jeopardy, debatt, estetisk(dans, teater, bild) och sist fotboll.

Idag vann vi jeopardy och nästa vecka kommer vi vinna estetiska! För vi är en estetskola höhö. SÅ JAAAAAAAAA SÖDRAAAA!!!
Åh ser fram emot lite school spirit i USA för det är nog ovanligt här i Sverige.
Så kul ju :D

Så, lite kul info om loggan som obviously är inspirerad av Harry Potter.
Kungsholmen är alltså den äldsta skolan så de anser sig vara "storebror". De är svarta.. Vet inte varför.
Norra Real..... Vet ingen något om. Kallas för Torra Norra och det är därför deras färg är vit. För de är liksom... Ja, ingen vet.
Östra Real skäms alla för. De är blåa för att alla är moderater, hänger på stureplan och ja ni vet, "pappa betalar". Hehe.
Och Södra Latin kallas för Röda Södra för att där finns många sossar och vänsterpartister (vilket är ovanligt i Stockholm).Röda läppar dagen till ära.
Veni vidi vici

Förresten! En ny grupp har startats på facebook där alla utbytesstudenter som ska åka med Explorius i höst är med. Jättekul! Alla verkar supertrevliga och det är skönt att prata med några som är lika taggade som jag :D På lördag är det träff för alla som bor i Stockholm :) Mmmm så är det.

Mmmm

Life is good

Fler bilder från Ryssland


22 april

Är hemma hos mamma. Vi skulle titta på The Wolfman men TV1000 satte på fel film eller något. Efter ett tag började vi inse att journalisten i Kina inte helt plötsligt kunde förvandlas till en varulv i USA. Det var en helt annan film. Men den visade sig vara jättebra! Och det visade sig att den heter The Children of Huang Shi. Kanske inte världens bästa skådisar men den är baserad på en sann historia och sånt tycker jag är lite fint :)

Igår var vi hos Alma som fyllde 18. Hennes mamma hade fixat en jättebra överraskningsfest med flygplanstema för Alma gillar att resa. Vi hade flygvärdinnor, en pilot, boardingcard och allt var i små flaskor och förpackningar. Love it! Jag kom hem vid tre däremot, så jag har varit väldigt trött idag.
Imorgon ska jag till pappas lägenhet. Han är i Dalarna så jag kommer få bo själv resten av helgen. Imorgon ska jag hem till Anna (Wärdell) och grilla och bada i hennes bubbelpool, på söndag ska jag träffa en Anna till (Nilsson) och på måndag blir det väl panikplugg.

Citat från Hilda 2,5:
- Hilda, vad ska du bli när du blir stor?
- Jag ska bli katt, jag. Jag ska heta Findus, inte Hilda.

Hon är så söt ibland.
Bild från picknicken förra veckan. Alma är närmast till vänster :)

<3

Har ingen aning om varför mina jeans är sönder eller min tröja är blöt. Men jag är glad. Grattis Alma på 18-årsdagen! <3

SOL sol sol

Jag vet inte varför men det tar 100 år att lägga upp bilder. Så tar några få i taget.
Så vad har jag gjort de senaste dagarna? I lördags gick jag runt en sjö, i söndags var jag på picknick och idag satt jag med Mia på en uteservering. Jag har bränt mig lite. Hörde att ozonlagret dessutom är ovanligt tunt just över Sverige så jag får nog ta det lite lugnt nu haha. Men jag älskar mina fräknar, mmm...


Simon, Sofia, Maria (ryssen jag bodde hos), jag och Anna :)


Ett fint kloster vi besökte.

Så, det där tog typ 2 timmar att ladda upp men mer kommer sen!

Vår

Vår! Helt underbart. Blommor överallt och jag kan knappt ha jacka på mig. Om 28 dagar är jag 18 och den här sommaren kommer bli den bästa någonsin. Jag ska till USA. Orkar inte vänta.
Jag vet inte varför, men det tog en timme att få in en bild till det här inlägget så jag får se hur det blir med bilderna från Ryssland. Här är i alla fall en bild från i somras när vi var ute med båten i Stockholms skärgård. Så fint. Åh, sommar! <3

I'm back!

JAG ÄR TILLBAKA! Åh herregud, jag orkar inte skriva allt nu men.... Ryssland var awesome. Ni vet när man har varit på en fest som är helt spårad och skitrolig och som alla pratar om i veckor efter? Så var hela resan. 7 helt galna dagar. Det är ju Ryssland. Åååh det var underbart.

Pskov

I morgon drar jag alltså till Ryssland. Vad galet va! Håller på att packa det sista nu, hoppas jag inte glömmer något. Jag kommer alltså bo hos Maria, som är 21. Hon bor med sina morföräldrar och sin katt :) Jag tror det blir mysigt. Jag kommer inte alls kunna kommunicera med hennes morföräldrar med det är ju lite spännande, faktiskt. Får bara hoppas de tycker om mig, jag menar, det är inte ofta det kommer utlänningar till Pskov. Men jag ska försöka vara artig och säga tack hela tiden :)

Jag köpte lite presenter: en mugg med gamla stan-motiv, en osthyvel (de har inte osthyvlar), en tesil med en dalahäst på, te och ett halsband till Maria. Och jag kom precis på att jag glömde köpa choklad till henne. Fan. Får försöka hinna med det imorgon då. Båten åker klockan 16.

Och ja, vi ska alltså åka båt. Kryssning helt enkelt. Vi åker till Tallinn och tar en buss därifrån, Pskov ligger nämligen rätt nära den estniska gränsen. När vi är där ska vi gå till massa kyrkor, fästningar och till ett kloster till och med. Jag tror det blir kul. Men jag är rätt nervös. Det kommer vara helt annorlunda.

Är tillbaka om en vecka och då får jag väl lägga upp lite bilder.


Från när ryssarna var i Stockholm (i mitt kök). Maria är i mitten till vänster och jag är längst bak till höger. Tjejen längst fram till vänster är Anna och tjejen med vitt hår är Jojo. De andra är ryssar hehe :)

otålig

Det är jobbigt.
Jag vill ha min familj snart och det känns jättejobbigt att inte veta något.

Jag blir avundsjuk på alla som får sina familjer. Alldeles nyss gick jag in på en tjejs blogg som nu också har fått veta sin placering. Det här med att läsa bloggar kanske inte är en så bra idé.
Jag är nervös inför Ryssland. Jag är stressad inför spanska nationella steg 4 på onsdag. Och jag vill inte att det ska regna. Nej nej nej. Inte ens USA kan ge mig något att se fram emot just nu. För jag vet ingenting. Och jag är trött på att alla frågar. För jag vet att jag antagligen inte kommer få veta något på flera månader.

Jag måste börja leva i nuet. Vilket är svårt.


RSS 2.0